ОСТАННІ НОВИНИ

В Єврокомісії спростували заяву про загибель 100 тисяч українських військових

Ольга Денисяка

|

У Європейській комісії визнали помилку щодо озвучених у середу главою ЄК Урсулою фон дер Ляєн цифр про втрати українських військових, які нібито склали 100 тисяч осіб убитими. Помилкові дані прокоментувала у своєму Twitter заступниця головного речника Єврокомісії та директорка з питань політичної комунікації Дана Спінант, повідомляє Європейська правда.

Вона зазначила, що у попередній версії звернення фон дер Ляєн містилась «неточність» у цифрах, і подякувала тим, хто вказав на помилку.

Спінант пояснила, що оцінка, озвучена фон дер Ляєн, взята із зовнішніх джерел і повинна була стосуватися втрат убитими і пораненими та «була покликана показати жорстокість Росії».

Зазначимо, після того як фон дер Ляєн у середу повідомила, що в Україні «загинули понад 20 тисяч мирних жителів і 100 тисяч українських військових», її звернення було відредаговане та з нього вилучили згадку про втрати.

На прохання прокоментувати оцінку, озвучену фон дер Ляєн у першій версії її звернення, керівник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник зазначив, що Генштаб не може підтвердити цю цифру, а втрати української армії є службовою інформацією і підпадають під гриф обмеження оприлюднення.

Водночас він наголосив на незворотності покарання для країни-агресора за загибель і поранення українських громадян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *