ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині затримали колаборантів, які викрадали людей до катівень

Ольга Денисяка

|

Служба безпеки затримала двох колаборантів з колишнього «мвд рф» на Херсонщині, які викрадали українців до катівень. Про це йдеться у Facebook СБУ.

Спецслужба викрила ще двох поплічників ворога в результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Під час захоплення міста вони добровільно вступили до створеного окупантами «главного управления мвд Херсонской области».

Встановлено, що після «співбесіди» з представниками фсб одного із зловмисників призначили «следователем» і поставили перед ним завдання щодо участі у придушенні руху опору на окупованій частині регіону.

«До потерпілих застосовували психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи. Через терор і репресії рашисти намагалися поширювати кремлівський режим на тимчасово захопленій території півдня України», – йдеться в повідомленні.

Ще одного колаборанта призначили «патрульным полиции» у складі окупаційного органу. Перебуваючи на цій «посаді», він брав безпосередню участь у переслідуванні і незаконних затриманнях українських громадян.

Після звільнення Херсону колаборанти намагалися переховуватись на території міста. Однак їм це не вдалося. Співробітники Служби безпеки встановили місце знаходження і затримали зловмисників. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *