ОСТАННІ НОВИНИ

Росія готує напад під прапором України на Бєлгородську область, – ISW

|

Аналітики інституту вивчення війни (ISW) припускають, що Кремль створює інформаційні передумови для нападу під чужим прапором у Бєлгородській області Росії, повідомляє Українська правда.

За висновками інституту, Кремль, схоже, створює інформаційні передумови для нападу під чужим прапором у Бєлгородській області (РФ), ймовірно, намагаючись відновити громадську підтримку війни в Україні.

При цьому ISW зазначає, що кремлівські пропагандисти почали висувати гіпотези про те, що українські війська прагнуть вторгнутися в Бєлгородську область, а інші російські джерела зазначили, що окупантам необхідно відновити контроль над Куп’янськом Харківської області, щоб мінімізувати загрозу нападу з боку України.

При цьому губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков також опублікував кадри, що демонструють будівництво фортифікаційних споруд лінії «Засічна» на кордоні між Україною та Бєлгородською областю.

А фінансист ПВК Євген Пригожин пояснив, що «Вагнер» будує «Засічну лінію» після зміни назви з «Лінії Вагнера», оскільки «багатьом в Росії не подобається діяльність приватної військової компанії «Вагнер».

Аналітики відзначають, що російські заяви про неминучий напад України на Бєлгородську область є абсурдними і спрямовані лише на те, щоб залякати широку громадськість для підтримки війни.

«Україна не має стратегічного інтересу у вторгненні в Росію і не має можливості зробити це в таких масштабах», – переконані експерти ISW.

В інституті також відзначають, що Підтримка безглуздого вторгнення Росії зменшується серед російських мешканців прикордонних регіонів та решти країни після мобілізації та військових невдач.

Основні висновки аналітиків ISW:

  1. Кремль може створювати інформаційні умови для атаки під чужим прапором у Бєлгородській області.
  2. Російські військові значно виснажили свій арсенал високоточних ракет, але, ймовірно, все ще загрожуватимуть українській інфраструктурі.
  3. Російські військові, ймовірно, намагаються поповнити свій арсенал високоточних систем озброєння.
  4. Білоруський прем’єр-міністр здійснив візит до Ірану для обговорення економічного співробітництва та можливих зв’язків у сфері безпеки.
  5. Пересування загарбників вказує на те, що російські сили, ймовірно, зміцнюють позиції у східній частині Запорізької та західній частині Донецької областей.
  6. Російські джерела стверджують, що українські сили продовжують контрнаступальні операції вздовж лінії Сватове-Кремінна.
  7. Окупанти продовжували наступальні операції в районі Бахмута й Авдіївки.
  8. Окупаційна влада Криму демонструвала підвищене занепокоєння ударами українських військових по російських наземних лініях зв’язку на півострові, а також бойовими діями на Кінбурнській косі, що тривають.
  9. Кремль продовжує перекладати занепокоєння щодо мобілізації на Міністерство оборони (МО) Росії.
  10. Російські джерела продовжують поширювати інформацію про примусове усиновлення українських дітей у російські сім’ї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *