ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ намагаються звинуватити у розстрілі російських полонених (18+)

Анастасія Диняк

|

Американська газета The New York Times проаналізувала відео вбивства російських окупантів, які нібито хотіли здатися в полон, однак не змогла встановити за яких саме обставин було вбито росіян. Про це пише The NYT.

Так, видання підтвердило справжність відеозаписів, однак наголосило, що з них неможливо встановити, за яких саме обставин були вбиті російські військові.

Зазначимо, 18 листопада в мережі оприлюднили два відео з українськими та російськими військовими. У Міноборони РФ одразу звинуватили ЗСУ та українську владу в розстрілі «беззбройних» росіян.

«Відеозаписи масової кривавої розправи українських військових над беззбройними російськими військовополоненими підтверджують живодерську сутність нинішнього київського режиму на чолі з Зеленським та тих, хто його захищає і підтримує», – заявили у відомстві.

У МЗС Росії наголосили, що відео стали «черговим доказом злочинів українських неонацистів» та порушення Україною Женевської конвенції.

Окрім того, заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що українських військових, які причетні до «страти» росіян мають засудити до смертної кари.

Що відбулося насправді?

На першому відеозаписі російські військові по черзі виходять до бійців ЗСУ без зброї та лягають на землю. У The New York Times зазначили, що українські військові виглядають розслабленими та не ціляться в окупантів.

Далі з будівлі виходить останній росіянин і одразу відкриває вогонь по українцях. На цьому відео обривається. На другому відео, окупанти вже лежать вбитими.

Медичний експерт, доктор Рохіні Хаар, зазначає, що «жертви» були вбиті пострілами в голову з близької відстані. Натомість експерт із воєнних злочинів

Іва Вукусич припускає, що дії українських військових могли бути правомірними, адже з відео незрозуміло, як саме були вбиті росіяни: під час перестрілки чи страчені після її закінчення. Він додає, що дії окупанта, який відкрив вогонь можуть бути розцінені як «віроломство» та суперечити Женевській конвенції, яка забороняє імітувати здачу в полон з метою атаки по противнику.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *