ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала помічника «міністра МВС ЛНР», який воює проти України з 2014 року

Анастасія Диняк

|

На Київщині Служба безпеки України затримала бойовика, який з 2014 року воював проти України, займав керівні посади на окупованих територіях та сприяв проведенню псевдореферендумів щодо створення так званих «ЛДНР». Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, за даними правоохоронців, зловмисник обіймав посаду «заступника міністра МВС ЛНР», а також окупанти призначили його командиром штурмового підрозділу «спеціального загону швидкого реагування» більш відомого, як «філіал» російського спецпідрозділу СОБР.

Чоловік неодноразово зустрічався з представниками центральних підрозділів російських спецслужб у тимчасово окупованому Криму для координації подальших дій бойовиків на території України.

Окрім того, у 2014 році він командував групами бойовиків під час захоплення адмінбудівлі луганського управління СБУ. А потім збирав персональні дані співробітників Служби безпеки в Донецькій та Луганській областях.

Зловмисник також мав власну інформаційну мережу. Агенти передавали йому дані про місця дислокації та переміщення підрозділів антитерористичної операції на сході України, про які він доповідав російським кураторам і колишнім ватажкам бойовиків, серед них:

  • «глава парламента лнр» Олексій Карякін,
  • «министр мвд лнр» Ігор Корнет,
  • «военный комендант» захопленого Луганська Сергій Грачов з позивним «Грач».

Зокрема, зафіксовано факти передачі ворогу закритих даних щодо руху колон з військовою технікою сил АТО в районах Сєвєродонецька, Лисичанська і Сватового.

Також бойовик здійснював охорону громадян РФ, які у 2014 році приїхали на Луганщину та Донеччину для проведення псевдореферендумів, у результаті яких були проголошені «ЛНР» і «ДНР».

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років за ґратами.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *