ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині СБУ затримала колаборанта з забороненої «ОПЗЖ»

Анастасія Диняк

|

Правоохоронці затримали на деокупованій Херсонщині місцевого депутата від забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа – За життя», який обіймав посаду в так званому «МВС» окупантів. про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, за даними Служби безпеки України, під час окупації Херсонщини чоловік добровільно перейшов на бік росіян та зайняв керівну посаду в незаконному «Міністерстві внутрішніх справ Херсонської області РФ».

Там він працював у відділі «боротьби з економічними злочинами», який насправді займався терором місцевих підприємців і змушував їх сплачувати податки в бюджет Росії.

Зазначимо, зрадником виявився депутат від забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа – За життя». За даними Української правди, йдеться про Сергія Остапенко, однак інформація про такого депутата у публічному просторі відсутня.

Колаборанта затримали та повідомили йому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність). Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує до п’ятнадцяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває і слідчі СБУ збирають усі можливі докази, щоб притягнути його до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *