ОСТАННІ НОВИНИ

Мобілізованим росіянам в Білорусі видали зброю зразка Другої світової війни, – Генштаб

Ольга Денисяка

|

Мобілізованим росіянам, якийх готують в Білорусії, видали зброю та шоломи зразка Другої світової війни, деякі автомати у неробочому стані. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook станом на вечір 9 листопада.

Генштаб заявляє, що в мобілізованих російських громадян, які проходять підготовку в Курській та Брянській областях, суттєво погіршується морально-психологічний стан через відмінність картинки російської пропаганди від дійсної ситуації, нелюдські умови перебування та відсутність обіцяних виплат.

«Російським підрозділам, які проходять підготовку в районі міста Барановичі Брестської області, видано застарілі зброю та майно – металеві шоломи зразка Другої світової війни та засоби захисту періоду 60-70 років минулого сторіччя. Крім того, значна частина стрілецької зброї, а саме автоматів АК-74, у неробочому стані через погані умови зберігання», – йдеться в повідомленні.

За уточненою інформацією, з міста Сєверодонецьк Луганської області російські окупанти вивозять награбоване майно та викрадені автомобілі. Мародерство відбувається під прикриттям і в супроводі представників окупаційних так званих органів державної безпеки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *