ОСТАННІ НОВИНИ

На Запоріжжі СБУ затримала блогера, який був джерелом пропагандиста Шарія

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України затримала блогера, який знімав на відео наслідки влучання російських ракет по Запоріжжя. Його матеріал використовував й проросійський пропагандист Анатолій Шарій. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, за даними силовиків, блогер із Запоріжжя поширював у мережі інформацію про «прильоти» російських ракет по місту та їхні наслідки. Зокрема він створив інтернет-платформу, на якій оприлюднював фото та відеоматеріали, а також додавав текстовий опис та власні коментарі.

У СБУ додають, що цю інформацію використовували російські спецслужби, як розвіддані про результати ударних ударів по регіону.

Окрім того, матеріали блогера активно поширював у своїх соціальних мережах проросійський пропагандист Анатолій Шарій, який також готував деструктивний контент, в якому заперечував причетність Росії до знищення цивільної та критичної інфраструктури України.

Зазначимо, пости блогера моніторили й для коригування вогневих ударів по регіону на південному напрямку.

Зловмисника затримали під час спроби чергового поширення інформації. У нього виявили мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Наразі вирішується питання щодо притягнення фігуранта до кримінальної відповідальності за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану.

Йому може загрожувати до 12 років ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *