ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський звернувся до енергетиків: вимкнення світла мають бути справедливими

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський звернувся до енергетичних компаній і закликав їх вводити справедливі графіки вимкнення електроенергії та налагодити ефективну комунікацію зі споживачами. Про це він сказав у своєму вечірньому зверненні 3 листопада.

«Звертаюся до енергокомпаній спеціально публічно, щоб це всі почули. Будь ласка, активніше роз’яснюйте людям, коли й чому ви відключаєте ту чи іншу вулицю, той чи інший район. Зараз час саме таких мікрокомунікацій. Люди мають право знати. І якщо споживачі звертаються й повідомляють про ту чи іншу несправедливість в енергозабезпеченні, будь ласка, реагуйте на це негайно. Працюйте разом із місцевою владою.

Якщо хтось без світла по вісім чи десять годин, а через дорогу підключене все разом із вуличним освітленням, то це, безперечно, несправедливо. Треба робити все, щоб відключення були передбачуваними й цілком зрозумілими для споживачів», – наголосив глава держави.

Володимир Зеленський також закликав місцеву владу максимально обмежити непотрібне використання електрики: вимкнути рекламу, вивіски та вітрини.

Щодо ситуації на об’єктах енергетики, то через російські атаки ураження є в різних областях, що не могло не вплинути на обсяг генерації і транспортування електрики.

Лише станом на вечір 3 листопада перебої зі світлом мали близько 4,5 мільйона споживачів у Києві та десятьох областях: Київщині, Дніпропетровщині, Житомирщині, Запорізькій області, Сумщині, Кіровоградській області, Харківщині, Чернігівщині, Хмельниччині, Черкащині.

«Витерпіти російський енерготерор, пройти й таке випробування – це наше національне завдання, одне з основних зараз. Сам факт, що Росія вдалася до терору проти енергетики, свідчить про її слабкість. Вони не можуть перемогти Україну на полі бою і тому намагаються ось так зламати наших людей – принизити українців, ударити по духу нашого народу, по спротиву наших людей. Вірю, що це Росії не вдасться», – підкреслив президент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *