ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила три масштабні канали втечі ухилянтів

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України перекрила три масштабні канали переправи військовозобов’язаних за кордон. Зокрема зловмисники вивезли з країни депутата Полтавської обласної ради. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, з даними правоохоронців, двоє мешканців Полтавщини вивозили чоловіків з України під виглядом водіїв гуманітарного вантажу. За гроші дані ухилянтів вносили до електронної системи «Шлях».

За свої послуги чоловіки отримували від трьох тисяч доларів. Зокрема вони допомогли втекти депутату Полтавської обласної ради.

Ще один канал для військовозобов’язаних викрили на Волині. Шестеро місцевих мешканців також використовували систему «Шлях» для вивезення ухилянтів до країн ЄС. За даними СБУ, їхніми послугами встигли скористатися до 100 осіб.

Окрім того, троє мешканців Івано-Франківської та Львівської областей організували ще одну переправу на Прикарпатті. За гроші вони підроблювали документи про участь у неіснуючих благодійних фондах. СБУ затримала їх під час спроби вивезти з України п’ятьох осіб.

Наразі відкрито кримінальні провадження за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу. Сімом фігурантам вже повідомлено про підозру.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *