ОСТАННІ НОВИНИ

На півдні українська авіація вдарила по системах ППО рашистів

Наталя Дуляба

|

У четвер, 3 листопада, на півдні України ЗСУ били по пунктах базування, логістичних об’єктах та транспортних артеріях окупантів, а також по ворожих системах протиповітряної оборони. Про це йдеться на сторінці Оперативного командування «Південь» у Facebook.

Так, за минулу добу українська авіація на півдні нанесла чотири удари по системах протиповітряної оборони та скупченню ворожої техніки, зокрема у критому ангарі.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконано загалом 167 вогневих завдань по пунктах базування, логістичних об’єктах та транспортних артеріях рашистів на тимчасово захопленій території.

Знищено 32 окупанти, танк і ще 9 одиниць іншої автобронетехніки. В Баштанському районі поблизу Снігурівки знищено два склади з боєприпасами.

Загалом ситуацію в регіоні наші військові називають напруженою, динамічною, але контрольованою. ЗСУ продовжують активні дії, тримають ініціативу на закріплених територіях і перевагу у вогневому ураженні. Разом із тим триває контрбатарейна боротьба.

«Ворог продовжує обороні дії, залишає блокпости на окупованій території, перерозподіляє сили та засоби, переміщує колони техніки, виставляє бетонні доти, укріплює наявні рубежі й облаштовує нові. З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії противник досить активно застосовує дрони-розвідники», – йдеться у зведенні.

Зернові коридори у Чорному морі продовжують функціонувати за планом Стамбульського координаційного центру.

Корабельне угруповання ворожого флоту зараз налічує 7 бойових кораблів, але жоден боєздатний ракетоносій на бойове чергування не вийшов. Однак в ЗСУ наголошують, що ця ситуація може різко змінитись і росіяни можуть здійснити пуск ракет.

Ймовірність застосування окупантами дронів-камікадзе по критичній інфраструктурі є висока. Тому українців закликають ощадливо ставитись до енергоресурсів, не перевантажувати системи комунікацій та регулювати споживання.

«Не сповіщайте навіть позитивні, на ваш погляд, новини про дії наших підрозділів. Передчасний виток інформації може вартувати життя як воїнам-визволителям, так і мирним мешканцям тих населених пунктів, де триває військова операція», – наголошують українські військові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *