ОСТАННІ НОВИНИ

В окупованому Шахтарську згоріли цистерни з паливом. Чому це важливо

Наталя Дуляба

|

В окупованому з 2014 року місті Шахтарськ, яке вважали чи не найзахищенішим у всій так званій «ДНР», спалахнула масштабна пожежа на залізничній колії. Тут згоріли цистерни з паливом, яке передбачали для донецького угруповання ворожих військ. Про це йдеться на сторінці управління стратегічних комунікацій ЗСУ у Telegram.

Вибух і подальша масштабна пожежа стались у середу ввечері, 26 жовтня. Місцеві мешканці кажуть, що вибухова хвиля була така сильна, що її було відчутно у прилеглих до залізниці багатоповерхівках.

Після «бавовни» рашисти позбулися пального, яке везли для всього донецького угруповання окупантів. Як стверджує радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, знищено 12 цистерн, а також залізничні вагони із забезпеченням, необхідним для фронту.

Разом із тим у СтратКомі наголошують на значимості цього випадку, адже саме в захопленому Шахтарську рашисти створили чи не найпотужнішу протиповітряну оборону.

«Чому це була суперова новина? Шахтарськ вважали ледь не найзахищенішим місцем в ДНР, бо був основною логістичною гілкою. Там із 2014 року стояли зенітно-ракетні комплекси “ТОР”, “ТОР-2”, “Панцир” тощо. Навіть у Донецьку такої ППО не було і немає», – пояснюють у ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *