ОСТАННІ НОВИНИ

NASAMS передав Штатам комплекси, які скерують до України

Ольга Денисяка

|

Компанія Raytheon Technologies уже передала Сполученим Штатам два комплекси протиповітряної оборони NASAMS, які незабаром відправлять до України. Про це головний виконавчий директор Raytheon Technologies Грег Хейс сказав в ефірі CNBC, передає hromadske.

«Ми щойно поставили два комплекси NASAMS. Ми передали їх уряду декілька тижнів тому. Вони будуть розгорнуті в Україні», – сказав Хейс.

На початку жовтня міністр оборони України Олексій Резніков казав, що перші NASAMS надійдуть до кінця місяця. У Пентагоні 24 жовтня заявили, що перші комплекси доправлять упродовж найближчих кількох тижнів.

Нагадаємо, вперше США оголосили про наміри передати Україні ППО NASAMS у серпні в межах міжнародної допомоги. Після цього в Пентагоні уточнили, що Україна отримає дві батареї цієї системи. Згодом США оголосили про наміри передати ще 6 одиниць у межах Ініціативи сприяння безпеці в Україні.

Система NASAMS перебуває на озброєнні або доставляється у 12 країн. Версія NASAMS II з використанням ракет AIM-120С AMRAAM може стріляти на відстань до 25 кілометрів, а досяжність за висотою — до 14-15 кілометрів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *