ОСТАННІ НОВИНИ

Mercedes-Benz йде з Росії

Андрій Котенський

|

Німецький автоконцерн Mercedes йде з ринку Росії – продає свій завод у Підмосков’ї і майно російському дилеру. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на офіційну заяву компанії, співрозмовників на ринку, пише Економічна правда.

«Mercedes-Benz має намір піти з російського ринку і продати свої частки в місцевих дочірніх компаніях (АТ “Мерседес-Бенц РУС”, ТОВ “Мерседес-Бенц Мануфекчурінг Рус”, ТОВ “Мерседес-Бенц Файненшл Сервісез Рус”, ТОВ “Мерседес-Бенц Банк Рус”, OOO “Мерседес-Бенц Капітал Рус”) локальному інвестору», – йдеться в заяві автоконцерну.

Активи німецької компанії отримає ГК «Автодом», що спеціалізується на продажу та обслуговуванні преміальних і люксових автомобілів.

Mercedes – третій автовиробник у легковому сегменті, який йде з РФ. До цього продали свої активи і покинули Росію Renault і Nissan, також у країні закрився завод Toyota.

Поставки автомобілів дорожче 50 тисяч євро з ЄС і всіх машин зі США в РФ заборонені накладеними західними країнами санкціями. Крім того, санкції унеможливлюють поставки комплектуючих до РФ. Активи в РФ на кінець 2021 року Mercedes оцінював у 2 млрд євро. Завод Mercedes-Benz потужністю 25 тисяч авто на рік запустили в підмосковному Єсипово у 2019 році.

За підсумками дев’яти місяців 2022 року продажі автівок Mercedes-Benz в РФ скоротилися на 73%, до 9,1 тис. штук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *