ОСТАННІ НОВИНИ

Українці назвали найбільш дружні та ворожі країни

Ольга Денисяка

|

Найбільш дружніми до себе українці вважають Польщу, Литву та Великобританію. До ворожих країн тепер відносять не лише Роісю та Білорусь, а й Угорщину. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

На думку українців найбільш дружніми до України є сьогодні Польща, Литва, Великобританія, США та Канада. Також дружніми вважають Фінляндію, Швецію, Данію, Францію, Швейцарію, Німеччину, Японію.

Близько половини опитаних вважають дружніми Туреччину та Казахстан, ще близько 40% вважають ці дві країни нейтральними щодо України.

Китай зараз для українців залишається переважно нейтральною країною. Угорщина натомість «перейшла» у стан «ворожих» – такою її вважають 41%, нейтральною – 26%, дружньою – 21%. Білорусь (85%) та росія (97%) для українців – це абсолютно ворожі країни.

За останні місяці покращилося ставлення українців до Канади, Польщі, Литви, Великобританії та США. Не змінилося – до Франції. Натомість зросло нейтральне ставлення до Туреччини. Також зберігається тенденція погіршення ставлення до Китаю (особливо у порівнянні з даними 2021 року).

Опитування проводила Соціологічна група «Рейтинг» 8-9 жовтня. Опитали 1000 українців від 18 років. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Похибка стновить не більше 3,1%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *