ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні розширили перелік осіб, які можуть отримати статус учасника бойових дій

Ольга Денисяка

|

Уряд розширив перелік осіб для отримання статусу учасника бойових дій. Про це йдеться в Телеграмі Міноборони України.

На засіданні Кабміну прийняли рішення про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014р. № 413. Внесеними змінами передбачається приведення Постанови у відповідності з оновленим законодавством України та забезпечення захисту прав і свобод військовослужбовців та представників інших сил безпеки та оборони, які взяли і беруть участь у захисті України від російського агресора.

Актом визначено порядок надання та оформлення статусу учасника бойових дій для осіб, які взяли безпосередню участь у заходах, більшою мірою для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Завдяки внесеним змінам зазначена категорія осіб має право користуватися пільгами та гарантіями, визначеними чинним законодавством, зокрема Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *