ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала ще одного корегувальника ракетних ударів рф

Ольга Денисяка

|

Служба безпеки України затримала пособника спецслужб росії, який передавав окупантам інформацію про дислокацію Сил оборони та розташування об’єктів для нанесення ракетних ударів. Про це йдеться у Facebook СБУ.

Як йдеться в повідомленні, затриманий передавав ворогу інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону Крім того, зловмисник також збирав дані про розташування об’єктів критичної інфраструктури в обласному центрі і закликав рф здійснити ракетний удар по місту. Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника у Рівному під час спроби чергової передачі розвідданих до рф.

За даними слідства, затриманим є місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення створив власний тг-канал, де оприлюднював дописи на підтримку загарбників та виправдовував їхні злочини.

«Свої прокремлівські погляди зловмисник також неодноразово висловлював серед оточуючих. Таким чином він намагався знайти «однодумців» для проведення підривної діяльності проти України», – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що для збору інформації зловмисник проводив візуальне спостереження за об’єктами, а потім передавав їх координати через вказаний тг-канал ворогу. Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами «зашифрованого» листування. Також у зловмисника вилучено незареєстровані боєприпаси до вогнепальної зброї.

Наразі його взято під варту та повідомлено про підозру за: ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи інших збройних формувань України); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами); ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *