ОСТАННІ НОВИНИ

З пам’яток архітектури Львова демонтують кондиціонери, антени і табло

Андрій Котенський

|

Виконком Львівської міськради затвердив порядок утримання фасадів на території історичного ареалу та будинків, що є культурними пам’ятками, але розташовані поза межами історичного ареалу. Таке рішення ухвалили за засіданні у середу, 19 жовтня, повідомляє Zaxid.net.

Згідно з рішенням виконкому, власники та орендарі приміщень у історичному ареалі та в будівлях, що є пам’ятками, мають демонтувати з головних фасадів кондиціонери, антени та інші технічні об’єкти, наприклад, електронні табло, монітори, екрани, тощо.

Як повідомила під час засідання виконкому у середу, 19 жовтня, керуюча справами Наталія Алєксєєва, затверджений документ дозволить мешканцям отримати паспорт опорядження фасаду, що врегулює питання його пофарбування чи іншого оздоблення, зокрема, заміни вікон чи дверей.

«Не було ще такого документу у Львівській міській раді, але було дуже багато запитів і звернень від мешканців стосовно того, яким чином можна правильно робити опорядження фасаду», – розповіла Наталія Алєксєєва.

Це рішення виконкому набуде чинності днями, після того, як його підпише міський голова Львова, після чого мешканці зможуть звернутися в управління архітектури та легально оформити вигляд фасаду. Контролювати виконання цього рішення будуть районні адміністрації та управління охорони історичного середовища. Всі паспорти фасадів згодом мають оприлюднити на сайті Львівської міськради.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *