ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина передала Україні техніку та зимову форму для ЗСУ

Ольга Денисяка

|

Німеччина передала Україні ще п’ять ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer 2, понтонні системи та зимову форму для українських військових. Про це з посиланням на заяву уряду Німеччини повідомляє hromadske.

Усього німці передали 10 ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer 2 (планувалося 12).

Також для українських військових передають 7 важких і середніх мостових систем, 167 тисяч патронів до вогнепальної зброї, ще 100 наметів (всього 200), 183 генератори (раніше передали 12).

Також Німеччина передала для українських військовослужбовців зимову форму: 116 тисяч зимових курток, 80 тисяч зимових штанів, 240 тисяч зимових шапок. Spiegel з посиланням на джерела в уряді писав, що пакет допомоги із зимовим одягом та наметами з підігрівом обійдеться Німеччині в 11 мільйонів євро.

У планах німецького уряду — передати 5 одиниць інженерних машин розгородження Pionierpanzer Dachs, 35 вантажівок та 4 тисячі спальних мішків.

Раніше міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт розповіла, що Німеччина до кінця 2022 року планує передати Україні броньовані евакуаційні машини, броньовані машини Dingo, мостоукладні танки, додаткові гаубиці Panzerhaubitze 2000, додаткові РСЗВ та антидронні системи.

Ламбрехт запевняє, що Німеччина не ставить собі «червоних ліній» щодо постачання Україні озброєнь, але планує узгоджувати свої кроки з союзниками. Зокрема, Берлін нібито не проти передати танки, але поки що танки західного зразка Києву не передавали.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *