ОСТАННІ НОВИНИ

«Батальйон Монако 2»: Злодії полюють за цінностями українських VIP-біженців

Андрій Котенський

|

На Лазурному узбережжі українські елітні «біженці» з мільйонними статками зіткнулись з викликами: місцевий криміналітет полює за їхніми дороговартісними авто та цінностями. Про це йдеться у розслідуванні УП «Батальйон Монако 2».

На Кап-Ферра, у Ніцці, Монако й Монте-Карло угруповання обкрадають певні будинки, квартири, автівки. Ця проблема була завжди, але зараз вона активізувалась, оскільки місцеві зрозуміли, що сюди приїхало багато небідних українців, і полювання йде саме на них.

Джерела повідомляють, що поліція отримує багато заяв стосовно викрадення коштів, цінностей, але є й багато людей, які не звертаються до правоохоронців, оскільки соромляться і не можуть пояснити походження свого майна.

Окрім цього в другій серії розслідування УП з’ясувала, що на Кап-Ферра триває велике будівництво найбагатшої людини України- Ріната Ахметова на місці вілли, яку той купив у Павла Фукса в 2016 році. Сам же Ахметов, за інформацією джерел УП, з початку повномасштабного вторгнення не залишав територію України.

Водночас журналісти зустріли на Лазурному узбережжі низку інших нардепів та бізнесменів, чиї дорогі автівки з українськими номерними знаками давно стали звичним атрибутом на вулицях цього «райського» куточка світу.

Це колишній народний депутат 5 скликань Верховної Ради, 21-ий в списку найбагатших людей України – Віталій Хомутиннік, що персувається на авто з чеськими номерами. Залишив же Україну Хомутиннік напередодні повномасштабного вторгнення Росії.

Крім цього на Лазурному узбережжі УП помітила заступника голови Правління Приватбанку (з питань реорганізації та проблемних активів) Ігоря Лебединця, колишнього депутата Донецької обласної ради від Партії регіонів, бізнесмена Владислава Гельзіна, кілька машин, зареєстрованих на ФК «Динамо» – на одній з них – доньку народного депутата від забороненої проросійської партії ОПЗЖ Григорія Суркіса Світлану (брати Суркіси орендують апартаменти в готелі Монте-Карло бей).

Також у поле зору журналістів потрапив ймовірний неофіційний бенефіціар компанії «Євроенерготрейд» Едуард Кохан, колишній голова фонду державного майна Дмитро Сенниченко, пасинок покійного мера Харкова Геннадія Кернеса Родіон Гайсинський.

Журналісти також навідалася до маєтку народного депутата та соратника Ігоря Коломойського Ігоря Палиці, який, за нашими даними, двічі виїжджав за кордон за час воєнного стану.

Окрім того у Каннах журналісти помітили яхту найвідомішого українського мешканця Монако, який має тут вид на проживання – Валерія Хорошковського. Яхту наразі виставлено на продаж.

А зафіксували багато інших розкішних авто елітних біженців України, які фотографують місцеві туристи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *