ОСТАННІ НОВИНИ

За добу ЗСУ збили 19 дронів-камікадзе та п’ять вертольотів рф

Ольга Денисяка

|

12 жовтня зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних Сил ЗСУ знищила п’ять ударних вертольотів Ка-52, 17 дронів-камікадзе «Shahed-136» та два «Zala Ланцет». Про це йдеться у Facebook Командування повітряних сил ЗСУ.

«Винищувальна, бомбардувальна та штурмова авіація Повітряних Сил продовжує підтримувати наступальні дії наших підрозділів на різних напрямках, завдаючи ударів по засобах ППО противника, взводних та ротних опорних пунктах, логістиці, польових складах пально-мастильних матеріалів і боєприпасів, живій силі та скупченню військової техніки окупаційних військ», – йдеться в повідомленні.

У Повітряних Силах також повідомили, що 12 жовтня  близько 21:00 год. поблизу Вінниці зазнав аварії винищувач однієї із бригад тактичної авіації Повітряних Сил. Льотчик успішно катапультувався, почувається добре. Він виконував бойове завдання із знищення над Вінниччиною ворожих дронів-камікадзе «Shahed-136».

Зазначається, що цього дня пілот уже знищив п’ять «шахідів»: три – на півдні України і два – над Вінницею. А напередодні, під час масованого ракетного обстрілу, збив дві крилаті ракети окупантів.

«Через невстановлені технічні причини льотчик почав втрачати керування машиною, але зробив усе можливе, аби відвести літак подалі від Вінниці, і катапультувався. Причини аварії встановлюються», – повідомили в командуванні.

Додамо, що від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила в Україні вже 1182 безпілотники, 268 літаків та 240 гелікоптерів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *