ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не відключатиме світло за графіками

Анастасія Диняк

|

«Укренерго» відмовляється від аварійного відключення світла в Україні за графіками. Наразі електропостачання стабілізували. Про це повідомив голова правління НЕК Володимир Кудрицький.

Так, Кудрицький зазначив, що наразі введення графіків аварійних відключень не планується, адже фахівці «Укренерго» та обленерго стабілізували енергопостачання на у всіх областях України.

Окрім того, він наголосив, що від відключення світла відмовилися завдяки українцям, які «ввечері ощадливо споживали електроенергію».

Однак Кудрицький зауважив, що громадяни мають бути готовими до нових російських атак на об’єкти критичної інфраструктури.

Людей закликають зменшити споживання в періоди пікового навантаження в енергосистемі: вранці з 8-ї до 11-ї та ввечері з 17-ї до 23-ї години.

«Ракетні атаки підштовхують нас до того, щоб виробити звичку до відповідального споживання електроенергії та газу. Тому ми, як і раніше, рекомендуємо, за можливості, перенести користування потужними електроприладами на нічні години, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий. Це допоможе нам стабілізувати енергосистему і безпечно пройти опалювальний сезон цієї зими», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк наголосила, що у Львові наразі не планують відключення електрики. Однак мерія закликає мешканців ощадливо ставитися до споживання електрики та самостійно обмежити використання електроприладів у пікові години.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *