ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівобленерго» попередило про можливе запровадження графіків відключення світла

Ольга Денисяка

|

Мешканців Львівщини закликають економити електроенергію ввечері та вранці. Якщо зменшити навантаження на електромережі не вдасться, то енергетики запровадять графіки аварійного відключення світла. Про це йдеться у Facebook «Львівобленерго».

Енергетики пояснють, що через ракетні обстріли енергооб’єктів 10 та 11 жовтня Львів та інші населені пункти наразі отримують електроенергію за резервними післяаварійними схемами. Тому в електромережі виник дефіцит потужності. Як наслідок, велике навантаження ввечері та вранці, коли люди масово вмикають електроприлади, призводить до зниження рівня напруги в електромережі.

«Львівобленерго» запевняє, що робит все можливе для нормалізації електропостачання. Однак, якщо навантаження на електромережі не зменшуватиметься, можливе введення графіків аварійних відключень для споживачів, як це вже відбувається в інших областях України.

Мешканців Львівщини вкотре закликали самостійно обмежити споживання електроенергії і не вмикати енергоємні прилади у період найбільшого навантаження на електромережу: з 08:00 до 11:00 год. та з 17:00 до 23:00 год.

«Натомість закликаємо використовувати електроенергію вночі після 23 години: наприклад, перенести на нічний час прання, підігрів води, обігрів помешкання, зарядку телефонів та інших пристроїв тощо.   Дотримуючись цих рекомендацій Ви допоможете зберегти стабільну роботу енергосистеми України, незважаючи на атаки російських окупантів», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що зранку 11 жовтня по Львівщині влучили щонайменше три ракети. Внаслідок авіаударів частина області була знеструмлена. Також були перебої у роботі Інтернету та телефонного зв’язку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *