ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вперше пересадили нирку 4-річній дитині від батька

Андрій Котенський

|

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі успішно пересадили нирку 4-річному хлопчику з Івано-Франківщини. Малюк став наймолодшим реципієнтом, якому пересадили нирку у Львові. Донором для хлопчика став його тато.

За даними медиків, маленькому Миколці у 2019 році діагностували хронічний гломерулонефрит. На лікування малюка доставили каретою швидкої допомоги з важкою нирковою недостатністю. У реанімаційному відділенні лікарні медики стабілізували стан хлопчика і дитина 1,5 року отримувала лікування перитонеальним діалізом під спостереженням наших лікарів.

До операції маленького пацієнта готували кілька місяців.

Хірурги, які оперували хлопчика, кажуть, що трансплантація у Миколки мала свої хірургічні особливості через вік та вагу реципієнта і донора – його батька.

«Пересадка дорослого органа маленькій дитині завжди ускладнена, адже маємо справу з дрібними дитячими судинами, і тому анастомози тут «ювелірні», – розповіли медики.

Трансплантація минула успішно: син і тато почуваються добре, і уже мріють про подорожі, на які досі не могли наважитись через хворобу.

Варто додати, що це вже сьома трансплантація нирки дітям у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, з них дві неродинні та п’ять родинних пересадок.

За словами невролога лікарні Романа Андруневича, в закладі є можливість пройти безкоштовно усі необхідні обстеження для постановки у Лист очікування на трансплантацію.

Також фахівці Центру проводять корекцію імуносупресивної терапії та подальше спостереження за пацієнтами. У лікарні існує спеціальна програма для пацієнтів з хронічною хворобою нирок, за якою специфічну супровідну медикаментозну терапію пацієнт отримує безкоштовно.

«Ми пишаємось мультидисциплінарною командою Центру, злагоджена робота якої приносить такі фантастичні результати. Та дякуємо за співпрацю лікарям Львівська Обласна Клінічна Лікарня. І за підтримку та допомогу Благодійний фонд «Крила надії», – повідомив Роман Андруневич.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *