ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині батько бійця ЗСУ працював на розвідку РФ

Анастасія Диняк

|

На Харківщині Служба безпеки України знешкодила групу агентів російської розвідки. В одного з організаторів-зрадників син воює в лавах ЗСУ. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, за даними правоохоронців, злочинну мережу організували двоє мешканців Харківщини, до них також долучилися їхні знайомі. Обидва організатори погодилися на співпрацю з РФ із ідеологічних міркувань та через обіцянки «високих посад» у разі окупації регіону. Окрім того, за кожне виконане завдання вони отримували гроші.

Зрадники працювали на замовлення російської військової розвідки. Зокрема вони:

  • збирали та передавали інформацію про дислокацію Сил оборони України та військової техніки;
  • займалися коригуванням і звітували про результати нанесення ракетно-артилерійських ударів РФ по об’єктах України;
  • «полювали» за ракетними системами HIMARS.

Також в СБУ додали, що один зі зрадників з початком повномасштабної війни встиг втекти на тимчасово окуповану територію України та «працювати» звідти. При тому, що його син є військовослужбовцем ЗСУ та воює проти російських окупантів.

Наразі СБУ затримала агента, який залишився на території, підконтрольній Україні. Йому оголосили про підозру за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України. Зраднику загрожує п’ятнадцять років за ґратами або довічним позбавленням волі та з конфіскацію майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *