ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС перестане приймати закордонні паспорти, видані на окупованих територіях

Анастасія Диняк

|

Європейський Союз готує рішення щодо неприйняття проїзних документів, виданих росіянами на тимчасово окупованих територіях України та Грузії. Про це пише Європейська правда.

Так, у середу, 12 жовтня, посли ЄС погодили мандат на переговори з Європарламентом щодо рішення про неприйняття російських проїзних документів з тимчасово окупованих територій України та Грузії для отримання візи або перетину кордонів Шенгенської зони.

«Це рішення є відповіддю на неспровоковану та необґрунтовану військову агресію Росії проти України та практику Росії щодо видачі російських закордонних паспортів мешканцям окупованих регіонів. Воно також слідує за одностороннім рішенням Росії визнати незалежність грузинських територій Абхазії та Південної Осетії у 2008 році», – йдеться у повідомленні.

У ЄС наголосили, що видача російських паспортів у анексованому у 2014 році Криму, у квітні 2019 року на Донбасі та у липні 2022 року на Херсонщині та Запоріжжі є порушенням міжнародного права та територіальна та незалежність України.

На основі погодженого послами мандату головування Ради ЄС наразі готове розпочати переговори із Європейським парламентом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *