ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Зеленський: «Україну не залякати ракетами, хіба ще більше переконати, що терористів треба знешкоджувати»

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський про масовану ракетну атаку, яку здійснила Росія 10 жовтня:

«Ще один день нашої оборони. День складний… З 84 російських ракет, що були запущені проти України, 43 збиті. Із 24 російських безпілотників 13 збито. І навіть після цього кожні десять хвилин я отримую повідомлення про збиття іранських «Шахідів». Я дякую нашим Повітряним силам та підрозділам Сухопутних військ, що були залучені сьогодні!

Очільники терористів кажуть, ніби вони влучили по всіх цілях, які планували. По-перше, брешуть, як завжди. По-друге, брешуть, як завжди. Погляньте на їхні реальні цілі, окрім обʼєктів енергетики. Погляньте тільки на один лише приклад нашої столиці…

Перехрестя вулиці Володимирської та бульвару Шевченка у Києві. Ось така ціль. За сімсот метрів звідси – дзвіниця Софійського собору. Москви ще не було, коли він уже стояв.

Трохи далі – Володимирська гірка, місце, яке стало джерелом християнства й культури для сходу Європи. Зокрема для території, яка значно пізніше стала називатися Росією.

Корпуси університету Шевченка, який невдовзі відзначатиме 190 років, теж пошкоджені зараз цим російським ударом. Але ми все відновимо. Міський Будинок учителя також сьогодні зачепило. Свого часу там працювала Українська Центральна Рада, і це місце завжди буде для українців місцем памʼяті про нашу величну історію державотворення.

Дитячий майданчик у парку Шевченка теж став мішенню для російської ракети. Але він знаходиться не просто у парку Шевченка а на одній із головних київських музейних вулиць. Зокрема, пошкоджено цим ударом терористів Музей мистецтв імені Ханенків.

І так по всіх містах нашої держави – цивільні, культурні, освітні обʼєкти. Хто може із цим усім воювати? Хто може радіти з ударів по таких обʼєктах і по такій землі?

Вони кажуть, що хочуть зіштовхнути Україну у XVIII століття. Але вони самі випали у значно давніший час, у час дикунів, якими вони стали цілком свідомо. А Україна все одно залишиться у XXI столітті. Київ бачив різних чужинців. І пережив їх усіх. Київ переживе й цю навалу терористів, у яких немає історії, немає традиції, немає культури. Вони тимчасові. І навіть якщо 70 років живуть, нічого не встигають зрозуміти.

Україну неможливо залякати. Тільки ще більше обʼєднати. Україну неможливо зупинити. Тільки ще більше переконати, що терористів треба знешкоджувати.

Російська армія спеціально завдала цих ударів саме в ранкову годину пік. Це характерна тактика терористів. Вони хотіли нагнати більше страху й зачепити більше людей. Вони зачепили. Вони зачепили увесь світ».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *