ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни знову вдарили по Запоріжжю: 12 загиблих

Ольга Денисяка

|

Вночі 9 жовтня російські війська ракетами вдарили по Запоріжжю. Щонайменше 12 людей загинули та 49 поранені. Про це повідомив в Телеграмі голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

За інформацією посадовця, окупанти застосували задля ракетного удару тактичну авіацію. За попередньою інформацією, літаки випустили по місту 12 ракет. Більшість ракет влучили в житлові багатоповерхові та приватні будинки. Також пошкоджені об’єкти інфраструктури міста та автомобілі.

«Сьогодні вночі ворог застосовував тактичну авіацію задля ракетного удару по обласному центру. За попередньою інформацією, літаки випустили по Запоріжжю 12 ракет.Більшість ракет влучили в житлові багатоповерхові та приватні будинки в одному з районів Запоріжжя. Частково зруйновано 9-поверховий будинок.  Зруйновано п’ять приватних будинків. Уражені об’єкти інфраструктури. Пошкоджено 20 автомобілів», – йдеться в повідомленні.

Наразі відомо щодо 12 загиблих. Госпіталізували 49 постраждалих, з них 6 – діти. Інформація щодо кількості жертв ще уточнюється.  Олексндр Старух зазначив, що під завалами можуть ще перебвати люди. На місцях подій триває рятувальна операція. Вже вдалось врятувати 8 осіб.

В ДСНС України повідомили, що станом на 08:00 год. на місці працюють усі екстрені і профільні служби міста. Від рятувальників Запоріжжя для проведення аварійно-рятувальних робіт, гасіння пожеж і порятунку людей працює 24 одиниці спеціальної техніки і 110 чоловік особового складу.

Через загрозу повторних обстрілів людей закликають утриматися від відвідування місць, де наразі спеціалізовані служби проводять аварійно-рятувальні роботи.

На ракетний обстріл Запоріжжя відреагував президент України Володимир Зеленський.

«Знову Запоріжжя. Знову нещадні удари по мирних людях. У житлові будинки, просто посеред ночі. Уже зараз відомо про 12 загиблих. 49 постраждалих у лікарні, із них 6 дітей. Абсолютна підлість. Абсолютне зло.Нелюди і терористи. Від того, хто віддав цей наказ, і до всіх, хто цей наказ виконав. Вони відповідатимуть. Обов’язково. Перед законом і перед людьми», – прокоментував Зеленський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *