ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині загинув випускник Академії сухопутних військ

Анастасія Диняк

|

Під російським обстрілом на Херсонщині загинув уродженець Донеччини та випускник Національної Академії сухопутних військ старший лейтенант Дмитро Ткаченко. Про це повідомили у пресслужбі вишу.

Так, Дмитро Ткаченко родом з Красногорівки на Донеччині. У 2014 році він разом з батьками переїхав у Кременчук через початок війни на сході України.

Хлопець навчався у ліцеї №16, після закінчення якого успішно склав іспити у Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на факультет бойового застосування військ.

2020 року, з отриманням першого офіцерського звання, лейтенанта Ткаченка скерували у бойову частину на посаду командира взводу. Разом з підлеглими виконував відповідальні завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил. Обороняв Мар’їнку, Красногорівку, Курахове.  Неодноразово заохочувався командуванням за успішне виконання службових обов’язків, а відтак був призначений командиром роти.

«Дмитро з перших днів заслужив повагу. Він був щирою, доброю, відвертою та надзвичайно позитивною людиною… Він сказав, що хоче бути професійним військовим. Дуже хотів, щоб Донбас повернувся в Україну! Ми пишались ним, особливо, коли Дмитро отримав перше офіцерське звання лейтенанта. Нам усім бракуватиме його», – йдеться в повідомленні.

23-річний військовий загинув під час ворожого мінометного та танкового обстрілу поблизу села Благодатне на Херсонщині. Поховали Героя на Алеї Слави у Кременчуці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *