ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччину окупантам кинули підкріплення із 500 в’язнів, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 226 добу російські окупаційні війська продовжують обстрілювати мирні міста і села в Україні, продовжують наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На Донеччині на підкріплення їм надіслали пів тисячі мобілізованих в’язнів. ЗСУ відбили 9 ворожих атак. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу, опублікованому 7 жовтня.

Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджується на спробах зірвати активні дії Сил оборони на окремих напрямках, не припиняє наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Здійснює перегруповання військ на Південнобузькому напрямку.

Рашисти обстрілюють позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснюють інженерне обладнання оборонних позицій та рубежів на окремих напрямках та ведуть повітряну розвідку. Завдають ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирних жителів, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України. Так, протягом минулої доби окупанти завдали 8 ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснили понад 70 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Три крилатих ракети Х-22 противника не долетіли до цілей.

Від ворожого вогню постраждали об’єкти та цивільне населення більш ніж 25 населених пунктів. Серед інших – Новомихайлівка, Залізничне, Спірне, Давидів Брід, Благодатівка і Мирне. Удари по Харкову, Запоріжжю, Миколаєву та Нікополю зроблено виключно з метою знищення цивільних помешкань та критичної інфраструктури міст.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін.

На інших напрямках агресор здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – зі ствольної артилерії, в районах населених пунктів Бояро-Лежачі, Мезенівка та Рижівка Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Дворічне, Зарубівка, Вовчанськ, Гатище;
  • на Краматорському напрямку – з артилерії різних типів, в районах населених пунктів Спірне, Білогорівка, Верхньокам’янське, Серебрянка та Роздолівка;
  • на Бахмутському напрямку противник завдав вогневого впливу в районах населених пунктів Соледар, Бахмут, Часів Яр, Курдюмівка, Опитне, Зайцеве та Нью-Йорк;
  • на Авдіївському напрямку, з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, обстріляно райони Мар’їнки, Шахтарського, Водяного та Новомихайлівки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках від ворожих обстрілів постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Новоукраїнка, Новоданилівка, Червоне, Новосілка, Полтавка та Малі Щербаки.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів по всій лінії зіткнення.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Виїмка, Красне, Бахмут, Майорськ, Веселе, Побєда, Невельське, Кам’янка та Тернові Поди.

За даними Генштабу, на посилення російської армії, що воює на тимчасово окупованій Донеччині, прибуло підкріплення з 500 відмобілізованих кримінальних злочинців. Командирами новоприбулих підрозділів призначили офіцерів з-поміж колишніх російських правоохоронців. Командування військ РФ видало розпорядження про вилучення мобільних телефонів у всіх мобілізованих, що прибувають.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 23 удари. Підтверджено ураження ворожого опорного пункту, 15 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 7 зенітних ракетних комплексів. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили понад 20 безпілотників росіян. Серед них – п’ять «Орлан-10», 15 Shahed-136 та Mohajer-6.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили п’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, п’ять позицій ППО, два засоби артилерії, склад боєприпасів та переправу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *