ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ посунули лінію фронту на Херсонщині на 20 км, – розвідка Британії

Ольга Денисяка

|

Британська розвідка стверджує, що Росії бракує особового складу для оборони Херсонщини, тому вона, ймовірно, планує залучити в цьому секторі мобілізованих резервістів. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

За даними розвідки Британії, Збройні Сили України 2 жовтня розпочали новий етап наступальних дій у Херсонській області. Просуваючись на південь, українські підрозділи просунули лінію фронту ще на 20 км, завойовуючи східний берег Інгулця та західний берег Дніпра, але ще не загрожуючи основним російським оборонним позиціям.

«Російські війська зазвичай порушують контакт і відходять. Російські командири, ймовірно, вбачатимуть зростаючу загрозу для напрямку Нової Каховки як одну з найбільш актуальних проблем», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пошкоджена переправа через Дніпро в цьому районі залишається одним із небагатьох доступних для них шляхів для поповнення сил.

Крім того, розвідка заявляє, що Росія «стоїть перед дилемою: відведення бойових сил за Дніпро робить оборону решти Херсонської області більш надійною; але політичним імперативом буде залишатися і захищатися».

Росія направила більшу частину своїх повітряно-десантних сил із значною нестачею особового складу, ВДВ, для захисту Херсона.

«Таким чином, Росія наразі має небагато додаткових високоякісних сил швидкого розгортання для стабілізації фронту: вона, ймовірно, має на меті розгорнути мобілізованих резервістів у цьому секторі», – додали в британській розвідці.

Додамо, що напередодні американський Інститут дослідження війни (ISW) заявляв, що українські війська досягають значних успіхів у Херсонській області, водночас продовжуючи просування в Харківській і Луганській областях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *