ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині та Одещині затримали російських агенток

Анастасія Диняк

|

Правоохоронці затримали мешканок Одещини та Донеччини, які передавали російським окупантам інформацію про пересування український військ. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Так, за даними слідства, у серпні 2022 року мешканка міста Білозерське, що на Донеччині, надсилала на російський номер інформацію про військовослужбовців ЗСУ. Наразі жінку тримають під вартою без права внесення застави.

Ще однією підозрюваною є мешканка Одещини. З початку серпня жінка збирала для росіян інформацію про місця дислокації одного з підрозділів ЗСУ, чисельність особового складу, кількість військової техніки, а також маршрути переміщень по території одного з населених пунктів області.

Окрім того, підозрювана має паспорт громадянки РФ та періодично виїжджала на територію Росії для отримання пенсії. Під час обшуку в неї вилучено план-схему розташування зазначеного військового підрозділу ЗСУ.

Обох зловмисниць підозрюють у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Їм загрожує до восьми років за ґратами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *