ОСТАННІ НОВИНИ

росія завдала довкіллю України шкоди на 35 мільярдів доларів

Ольга Денисяка

|

Міністр екології Руслан Стрілець заявив, що екологічні збитки в Україні, спричинені повномасштабним вторгненням рф, оцінюють у понад 35 мільярдів доларів. Під загрозою перебувають мільйони гектарів природних заповідників. Як пише hromadske, про це повідомляє Reuters.

За даними міністра, близько 20% заповідних територій в Україні перебувають під загрозою знищення, і вже зафіксовано близько 2 тисяч випадків шкоди навколишньому середовищу.

За підрахунками України, збитки від забруднення повітря, спричиненого війною, наразі становлять близько 24,5 мільярда доларів, а ще понад 11 мільярдів доларів необхідно для усунення шкоди, завданої ґрунту.

Стрілець зазначив, що сім місяців війни спричинили викиди 31 мільйона тонн вуглекислого газу, що приблизно відповідає кількості, яку виробляє Нова Зеландія за рік. Ще 79 мільйонів тонн парникових викидів, за його словами, може бути вироблено під час відбудови зруйнованої інфраструктури.

За даними Київської школи економіки (KSE), лише сума прямих збитків, яких завдали цивільній та військовій інфраструктурам в Україні, зросла до 114,5 мільярда доларів.

У липні український уряд презентував план відновлення країни: за підрахунками чиновників, для відновлення упродовж 10 років Україні потрібні 750 мільярдів доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *