ОСТАННІ НОВИНИ

З українських портів вийшли ще 4 судна з зерном

Анастасія Диняк

|

З портів Одеської області «зерновим коридором» вийшли ще чотири судна з українським зерном для країн Африки, Азії та Європи. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури в Facebook.

Так, у середу, 28 вересня,  з портів «Чорноморськ» та «Південний» вийшли ще чотири судна. На їх борту 115 тисяч тонн агропродукції.

Зокрема MAGNUM FORTUNE, який перевозить 51 тисячу тонн пшениці для Бангладешу, та ALMERAY з 32,4 тисяч тонн кукурудзи для Лівії.

«Майже за два місяці роботи “зернового коридору” з українських портів вийшли 235 суден з 5,4 мільйона тонн агропродукції, призначеної для країн Азії, Європи та Африки», – йдеться у повідомленні.

Угода про розблокування українських портів

22 липня Україна уклала із Туреччиною й ООН угоду про розблокування українських портів для вивезення зерна. Жодних документів із росію Україна не підписувала, обидві сторони заключали окремі договори з рф.

26 липня Володимир Зеленський заявив, що Україна готова почати експорт свого зерна, але контроль за безпекою – за ООН і Туреччиною.

1 серпня, вперше з 24 лютого, з Одеського порту вийшло судно, завантажене українським продовольством. Йдеться про судно RAZONI, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі у Лівані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *