ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ встановила осіб, які розстрілювали евакуаційні колони на Київщині

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України встановила особи російських омонівців, які розстрілювали евакуаційні колони під час окупації Гостомеля на Київщині. П’ятьом росіянам повідомили про підозру. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, йдеться про п’ятьох військових, які 25 лютого під час евакуації з окупованого Гостомеля розстріляли десять цивільних автомобілів. Унаслідок ворожого обстрілу загинуло п’ятеро людей, ще шестеро – отримали важкі поранення.

За даними правоохоронців, до злочину причетні підрозділи зведеного загону Росгвардії з міст Кемерово та Новокузнецька, а також мобільного загону особливого призначення (ОМОН) по Красноярському краю.

Наказ стріляти по цивільним віддавали командир підрозділу омонівців, його заступник і представник командування Росгвардії по Красноярському краю. В результаті розслідування отримано їх установчі дані і контакти.

Орім того, ідентифіковано двох підлеглих, які власноруч розстрілювали автоколони.

Зазначимо, росіяни в районі вулиць Шевченка та Свято-Покровської упродовж понад шести годин розстрілювали легкові автомобілі з місцевими жителями, які намагались евакуюватись.

Голова Нацполіції Ігор Клименко додав, що росіяни обстрілювали автівки з кількох видів зброї. Найменша кількість влучань – 38 куль, найбільша – 178.

За даними Київської міської прокуратури, в ході слідства встановлено 11 потерпілих і 41 свідок злочину. Також призначено 57 експертиз і проведено 9 слідчих експериментів, отримано відео з камер, розташованих поруч із місцем розстрілів, і відеозапис свідка подій.

 Наразі п’ятьом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *