ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині відбили ворожу ДРГ

Наталя Дуляба

|

Українські військові у Бериславському районі Херсонської області зупинили ворожу диверсійно-розвідувальну групу. Про це йдеться на сторінці Оперативного командування «Південь» у Facebook.

Так, четверо окупантів у складі диверсійно-розвідувальної групи у Бериславському районі намагалися розвідати розташування позицій і підрозділів ЗСУ. Зупинити ДРГ вдалось стрілецьким боєм.

Станом на середу, 28 вересня, ситуацію на півдні України наші військові називають складною і напруженою, але контрольованою.

«Наші підрозділи продовжують вести позиційні бої із покращення та закріплення положення, а також здійснюють вогневий контроль ворожих об’єктів на тимчасово окупованій території. Суттєвих змін у стані, складі та положенні противника немає», – кажуть в ОК «Південь».

Разом із тим російські війська продовжують тероризувати мирні населені пункти в тилу, здійснюючи на українців вогневий та психологічний тиск.

У ніч на 28 вересня під ворожими обстрілами знову опинився Нікопольський район. Окупанти випустили близько 50 реактивних та крупнокаліберних снарядів по об’єктах цивільної інфраструктури та житлових будинках. Пошкоджено понад 10 приватних обійсть, 7 господарчих споруд, зупинку громадського транспорту, автомобілі, лінії електропередач та газогони. Попередньо відомо, що постраждалих немає.

Також п’ять реактивних керованих ракет системи С-300 вночі рашисти випустили по об’єктах промислової інфраструктури Миколаєва. Обійшлося без втрат та постраждалих.

Зі свого боку українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали 144 вогневі завдання. Зокрема, уражено райони зосередження зброї і техніки окупантів у Херсоні, знищення ворожого складу боєприпасів в Новоолександрівській громаді Херсонщини.

Протягом ночі агресор втратив чотирьох своїх військових та автомобіль. Решту втрат ще дорозвідують.

Вздовж південного узбережжя Криму у Чорному морі продовжують маневрувати шість ворожих кораблів. Напоготові ворог тримає три надводні ракетоносії, споряджені 24 «Калібрами».

Загроза завдання ракетних ударів та застосування іранських дронів-камікадзе не зникла. Українців закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *