ОСТАННІ НОВИНИ

Екснардепа засудили до тюремного строку

Андрій Котенський

|

Апеляційна палата ВАКС скасувала виправдувальний вирок винесений Вищим антикорупційним судом та винесла новий вирок, яким народного депутата України VIII скликання визнано виним у зловживанні владою та незаконному отриманні компенсації за винайм помешкання, у той час, як він мав власне столичне житло. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

У рамках досудового зібрано достатньо доказів, які свідчать про вчинення нардепом кримінального правопорушення. Народний депутат приховав отримання у спадщину квартири у столиці та не відмовився від компенсації за житло, яке йому винаймали у готелі «Київ». Як наслідок, з державного бюджету було незаконно сплачено 361,5 тис. гривень компенсацій.

Заслухавши доводи сторін, суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокурора САП, скасував вирок суду першої інстанції та постановив колишньому нардепу призначити покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади (окрім виборних) строком на 1 рік та зі штрафом у розмірі 8500 гривень.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців.

ВАКС не повідомляє ім’я народного обранця, проте за даними ЗМІ, мова про колишнього нардепа від фракції «Блок Петра Порошенка» Руслана Сольвара.

Додамо, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури також готують апеляційну скаргу на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 вересня, яким виправдали незаконну компенсацію понад 738 тисяч грн на проживання нардепу від опоблоку Дмитру Колєснікову.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *