ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановили найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері.

Анастасія Диняк

|

У Національному реабілітаційному Центрі «Незламні» Першого медоб’єднання Львова пацієнту встановили найлегший у світі протез TrueLimb, надрукований на 3D-принтері. Про це повідомили у пресслужбі медичної установи.

Так, протез TrueLimb – це первинний протез, який є унікальною розробкою американської компанії Unlimited Tomorrow. Його можна встановлювати одразу після загоєння ран на ампутованій кінцівці. Завдяки спеціальним сенсорам, скорочуючи м’язи, пацієнт може керувати протезом і рухати пальцями.

Саме такий протез отримав пацієнт реабілітаційного центру «Незламні» Юрій Бахір. Чоловік втратив руку внаслідок мінно-вибухової травми.

Першою українкою, якій встановили TrueLimb, була 9-річна Саша з Бучі. Нову руку дівчинка отримала в США за програмою Першої леді України Олени Зеленської.

Наразі протез руки очікує також 41-річний Олександр Яшук із Житомира. Свою руку він втратив в бою біля Чорнобиля.

«Крок за кроком ми продовжуємо реалізовувати нашу мету – рятувати, протезувати і реабілітувати українців в Україні. Відтак Національний реабілітаційний центр «Незламні» розпочав співпрацю з виробником високоякісних біонічних протезів рук Unlimited Tomorrow. Завдяки глобальній організації Singularity Group, українському фонду Red Line та провідній креативній агенції Tabasco такими протезами вдасться забезпечити українців, які постраждали від війни», – йдеться у повідомленні.

Якщо Вам потрібний протез, звертайтеся за номером телефону:

0 800 333 003

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *