ОСТАННІ НОВИНИ

На Луганщині СБУ викрила ще 8 колаборантів

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України викрила ще вісьмьох зрадників на Луганщині, зокрема «мера» окупованого Лисичанська, місцевих «прокурорів» та «поліцейських». Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, одним зі зрадників виявився мешканець Лисичанська на Луганщині. З початком повномасштабного вторгнення чоловік «з ідейних переконань» перейшов на бік ворога та зайняв псевдопосаду «виконуючого обов’язки голови адміністрації міста».

Окрім того, слідчі встановили, що чоловік з 2014 року був у лавах «народної міліції ЛНР» та воював проти України. Ще тоді проти нього розпочали кримінальне провадження та оголосили зловмисника в розшук, однак він переховувався на тимчасово непідконтрольній Україні території.

Вже з лютого 2022 року він є активним учасником бойових дій у складі окупаційних військ. Зокрема зрадник допомагав ворогу захоплювати Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасну та Лисичанськ.

Ще одна місцева чиновниця отримала «підвищення по службі»: змінила посаду рядового адміністратора у ЦНАПі Білокуракінської селищної ради на керівну. І наразі вона очолює так званий «загальний відділ адміністрації Білокуракинського району «ЛНР».

Також четверо інших колаборантів отримали посади «прокурорів». Усі вони вже встигли довести свою лояльність окупантам, працюючи в галузі «правосуддя» терористичних організацій «ЛДНР».

Серед них – мешканець Донеччини, який раніше обіймав посаду «заступника прокурора Алчевська», а згодом очолив «Попаснянську районну прокуратуру ЛНР». За цим фактом українські правоохоронці вже оголосили його у розшук за участь у терористичній організації.

Ще одним фігурантом є 30-річний луганчанин, колишній «слідчий Генпрокуратури ЛНР». Йому окупанти довірили керувати «прокуратурою Новопсковського району».

Виконувачем обов’язків прокурора Старобільського району «ЛНР» став 37-річний мешканець Луганська, який теж встиг попрацювати «начальником відділу» у так званій «Генпрокуратурі ЛНР».

Окрім того, ще один колаборант з 2017 року обіймав псевдопосаду «старшого помічника прокурора Краснодонської міськрайпрокуратури». Наразі зловмисник працює на окупантів у статусі помічника прокурора у так званій «прокуратурі Станично-Луганського району ЛНР».

Більше того, СБУ викрила 45-річного мешканця Станиці Луганської, який працював «начальником оперативного відділу Станично-Луганського райвідділу МВС ЛНР», та 42-річного уродженця Рубіжного, який обіймає посаду «начальника відділу карного розшуку Троїцького райвідділу МВС ЛНР».

Перед початком повномасштабного вторгнення РФ обидва колаборанта звільнилися з органів внутрішніх справ України. Наразі ж чоловіки у статусі «очільників» окупаційної «поліції» допомагають росіянам вести репресії проти місцевого проукраїнського населення.

Усім фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років за ґратами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *