ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти обстріляли Південноукраїнську АЕС: ракета ледь не влучила у ядерні реактори

Наталя Дуляба

|

У ніч на понеділок, 19 вересня, російські окупаційні війська вдарили по Південноукраїнській АЕС, що на Миколаївщині. Ракета влучила за 300 м від ядерних реакторів. Серед персоналу постраждалих немає. Про це йдеться на сторінці Оперативного командування «Південь» у Facebook.

За попередніми даними військових, після півночі окупанти випустили по Південноукраїнській АЕС ракету «Іскандер». Вона влучила за 300 м від ядерних реакторів.

Ніхто з персоналу не постраждав, втім ударною хвилею пошкоджено будівлі станції, розбито більше ста вікон. Відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південноукраїнського енергокомплексу, а також три високовольтні лінії електропередач.

Зараз усі три енергоблоки АЕС працюють у штатному режимі.

В «Енергоатомі» додають, що ворожий «приліт» прийшовся на промислову зону Південноукраїнської АЕС, його зафіксували камери відеоспостереження. Російська ракета залишила по собі вирву глибиною 2 м.

На цей обстріл військ РФ відреагував президент Володимир Зеленський та керівництво його офісу, наголосивши, що ядерний терор Росії потрібно нарешті зупинити, поки не стало пізно.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *