ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепа Деркача оголосили в розшук за держзраду

Ольга Денисяка

|

Народного депутата Андрія Деркача підозрюють у державній зраді та незаконному збагачення. Його оголосили у розшук. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Встановлено, що народний депутат за період 2019-2022 рік одержав щонайменше 567 тис. дол. США від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти Україні, зокрема дискредитацію України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами Америки, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

Народному депутату повідомили про підозру у державній зраді та незаконному збагаченні (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 КК України). Йому загрожує ув’язнення до 15 років.

Зважаючи на те, що нардеп переховується від слідства, про підозру йому повідомлено в порядку, визначеному КПК України.

Також депутата оголосили у розшук. А слідчий суддя Вищого антикорупційного суду дав дозвіл на його затримання.

Нагадаємо, наприкінці червня СБУ заявила, що викрила агентурну мережу ГУ Генштабу рф, до якої входив Деркач. Вона повинна була допомагати захопити Україну. За даними слідства, нардеп курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України.

Спецслужби нейтралізували мережу на початку повномасштабної війни, затримавши колишнього помічника нардепа Ігоря Колєснікова.

Крім того, влітку торік РНБО ввела проти Андрія Деркача санкції. Перед цим це зробили й США за його спроби вплинути на вибори президента Штатів у 2020 році. За інформацією США, Деркач більше десятка років був активним російським агентом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *