ОСТАННІ НОВИНИ

На деокупованій Харківщині знайшли вже 10 російських катівень

Ольга Денисяка

|

Голова Національної поліції України Ігор Клименко заявляє, що на території Харківської області було десять місць, де окупанти катували українців, передає Інтерфакс-Україна.

Клименко розповів, що за останній тиждень українські правоохоронці відкрили 204 кримінальні провадження, пов’язані з воєнними злочинами, скоєними окупантами.

«На сьогодні можу говорити про наявність щонайменше десяти катувалень на території населених пунктів (Харківської області). Дві катувальні – в Балаклії», – сказав Клименко.

Він зазначив, що одна з них була на території Балаклійського відділу поліції.

На деокупованих територіях Харківської області з кожним днем виявляється все більше свідчень про злочини російський окупантів на українській землі. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у відео показав катівню, яку влаштували в Ізюмі росіяни.


У підвалі представники російської федерації влаштували катівню: на підлозі лінолеум, щоб можна було прибрати сліди крові, стіл для окупанта.

«Катівня в місті Ізюм. Зруйновано понад 70% будівель, проте місцеві щиро дякують і радіють тому, що нарешті до них повернувся український прапор, а разом із ним – відчуття безпеки», – написав він.

Зазначимо, що напередодні на кладовищі під Ізюмом знайшли братську могилу українських військових, де поховано до 25 українських захисників. Загалом за час окупації на місцевому цвинтарі з’явилося понад 460 нових поховань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *