ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС не продовжив санкції проти Януковича

Ольга Денисяка

|

Євросоюз оприлюднив рішення Ради ЄС щодо вилучення зі списку санкцій експрезидента України Віктора Януковича, його сина Олександра, ексгенпрокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, введених за розкрадання держкоштів. Як передає Укрінформ, цей документ оприлюднений в Офіційному журналі ЄС.

«5 березня 2014 року Рада ЄС ухвалила регуляторне рішення (ЄС) №208/2014. На основі перегляду, здійсненого Радою ЄС, щодо чотирьох осіб, до яких термін застосування обмежувальних заходів закінчився 6 вересня 2022 року, та інформацію щодо їхніх прав на захист та права на ефективний судовий захист, мають бути виключені з Додатку I до Регламенту (ЄС) № 208/2014», – йдеться у документі.

Зокрема, із переліку осіб, на яких поширюються санкції ЄС за неналежне використання бюджетних фондів або за пов’язані з цим службові зловживання, видалені чотири особи: п.п. 1 Віктор Янукович, п.п. 3 Віктор Пшонка, п.п. 7 Олександр Янукович та п.п. 9 Артем Пшонка.

Вони перебували у санкційному списку ЄС за неналежне використання бюджетних фондів України або за посадові зловживання, що спричинили втрати бюджетних фондів України.

Раніше у серпні Рада ЄС ухвалила рішення запровадити нові обмежувальні заходи щодо експрезидента України Віктора Януковича та його сина Олександра у зв’язку з російською війною проти України.

Наадаємо, у ніч проти 22 лютого 2014 року Янукович під час Революції Гідності втік з Києва і припинив виходити на зв’язок.

Верховна Рада 22 лютого 2014 року ухвалила постанову про самоусунення Януковича від виконання президентських обов’язків і призначила позачергові вибори глави держави.

У січні 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду та пособництво у веденні росією агресивної війни проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *