ОСТАННІ НОВИНИ

Ракетні удари по електропідстанціях – це відчай Росії після відступу, – МЗС України

Наталя Дуляба

|

Ракетні удари Росії 11 вересня по українських електропідстанціях демонструють весь відчай Кремля після значних втрат і відступу армії РФ. Про це повідомив речник МЗС України Дмитро Ніколенко у своєму Twitter’i.

«Росія вдарила по критичній інфраструктурі України. Цілями були електростанції, що призвело до масових відключень електроенергії. Це акт відчаю після величезних втрат і відступу Росії на сході України. Незважаючи на свою терористичну тактику, вони приречені програти цю війну», – написав він.

Зазначимо, у неділю ввечері, 11 вересня, близько 20:30 год. російська армія завдала ракетного удару по Україні. За даними командування Повітряних Сил ЗСУ, загалом ворог випустив 12 ракет: шість «Калібрів» – із акваторії Чорного моря, ще шість ракет Х-101 – з району Каспійського моря.

Українська ППО збила 9 із 12 ракет. Як уточняють у Повітряному командуванні «Схід», сім російських ракет збили на Дніпропетровщині, ще дві – на Полтавщині.

Три російські ракети, які не вдалося збити, влучили в інфраструктурні об’єкти, через що без світла залишились Харківщина, частина Дніпропетровщини, Полтавщини й Сумщини.

На місцях влучань спалахнули пожежі, там негайно почали роботу рятувальники, комунальні й аварійні спецслужби.

За кілька годин стало відомо, що у Сумській, Дніпропетровській і Полтавській областях повністю відновили електропостачання, на Харківщині роботи тривають. Стано на ранок понеділка, 12 вересня, світло повернули 80% Харкова та області.

Нагадаємо, на удари росіян по українських електропідстанціях відреагував президент Володимир Зеленський. Він заявив, що навіть крізь темряву видно завдані терористичні акти, а також наголосив: українців не зламати і не залякати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *