ОСТАННІ НОВИНИ

На півдні України агенти РФ намагалися запустити пропагандистський медіацентр

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України затримала російських агентів, які готували запуск медіацентру «Таврія» для поширення пропаганди РФ для Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської областей та Криму. Про це Львівськом порталу повідомили в СБУ.

Так, за даними правоохоронців, працювали над запуском прокремлівського медіацентру «Таврія» на півдні України. Зокрема йдеться про сервіс для поширення проросійської пропаганди через Телеграм-канали, додатки онлайн-телебачення і радіомовлення.

Так званий проєкт «Таврія» мав діяти на території Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської областей, а також тимчасово окупованого Криму. Згодом мовлення планували поширити на Кіровоградщину.

«Ці ресурси мали використовуватися для виправдовування агресії РФ та поширення дезінформації про ситуацію на фронті», – пояснили в СБУ.

З’ясувалося, що до організації інформаційно-підривної діяльності причетні двоє мешканців Києва. Одному з них повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу. Обвинувальний акт скеровано до суду. Іншому агенту повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *