ОСТАННІ НОВИНИ

росіяни двічі обстріляли Харків ракетами С-300: є значні руйнування

Наталя Дуляба

|

У ніч на суботу, 27 серпня, російські окупаційні війська двічі обстріляли Харків ракетами комплексу С-300. Найбільший удар прийшовся на центр міста, поранення дістала жінка. Про це йдеться на сторінці Офісу генпрокурора України у Facebook

Перший ракетний удар, за даними слідства, ворог завдав орієнтовно о 02:10 год. ночі по Основ’янському району, що в центрі Харкова. Суттєво пошкоджено низку адміністративних та житлових будівель, в тому числі й пам’яток архітектури. Також руйнувань зазнали магазини, туристичне агентство та фінустанови.

Поранення дістала місцева мешканка. Як уточнив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, йдеться про 61-річну жінку. Уламок ракети влучив у її вікно, втім госпіталізації харків’янка не потребувала.

Вдруге російські окупанти обстріляли Харків близько 03:00 год. ночі. «Приліт» прийшовся на відкриту ділянку у Київському районі.

Як попередньо встановили правоохоронці, обидва удари рашисти завдали з комплексів С-300 із території Бєлгородської області рф. Будь-яких військових об’єктів у цих частинах Харкова немає.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). Наразі триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *