ОСТАННІ НОВИНИ

Ветеран АТО Віктор Легкодух здобув четверту перемогу на Warrior Games

Андрій Котенський

|

Офіцер Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Віктор Легкодух здобув ще дві золоті медалі на Іграх Воїнів (Warrior Games) у США. До своєї колекції здобутих медалей в Орландо Віктор додав два золота у метанні диска та булави. Про це повідомили в Управлінні спорту Львова.

Для львів’янина Віктора Легкодуха це уже четверта золота медаль на Іграх Воїнів. Ще два золота він здобув у веслуванні на тренажері.

Загалом львів’яни здобули уже 11 медалей на Іграх Воїнів у США.

7 золотих медалей – 4 медалі за веслування на тренажері (2 Ігор Галушка та 2 Віктор Легкодух) і 1 – за кульову стрільбу (Сергій Калитюк), 1 – метання булави (Віктор Легкодух), 1 – метання диска (Віктор Легкодух).

2 срібні медалі – за хендбайк у різних дисциплінах (1 Віктор Легкодух і 1 Сергій Калитюк).

2 бронзові медалі – за хендбайк у різних дисциплінах (1 Віктор Легкодух і 1 Сергій Калитюк).

Нагадаємо, Warrior Games – це багатоспортивний захід для поранених чи хворих службовців та ветеранів, організований Міністерством оборони США. Участь у Іграх воїнів у США беруть приблизно 300 осіб. Львівщину у складі України у різних видах спорту представляють Сергій Калитюк, Віктор Легкодух, Ігор Галушка, Дмитро Афанасьєв та Олександр Заставський.

Майор Віктор Легкодух здобув військову освіту та отримав офіцерське звання у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Виконував бойові завдання із захисту України від російських окупантів з березня 2014 року.

Під час одного з боїв, в результаті ворожого мінометного обстрілу, офіцер-десантник зазнав осколкового  поранення у хребет, після чого проходив довгу складну реабілітацію, адже було пошкоджено спинний мозок. Досі Віктор залишається прикутим до інвалідного візка, втім веде активний  спосіб життя, бере участь у громадському житті, продовжує крокувати щаблями військової кар’єри. Так, рішенням керівництва Міністерства оборони України за ініціативи командування Національної академії сухопутних військ офіцер продовжив проходження служби у рідному військовому навчальному закладі, де присвятив себе науково-педагогічній діяльності та вихованню майбутніх офіцерів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *