Британська розвідка заявила про поразку рф в інформаційній війні

Ірина Марчук

|

Росія повністю програла інформаційну війну в Україні та країнах Заходу. Про це заявив голова розвідувальної служби Великої Британії Джеремі Флемінг у статті The Economist.

Зазначається, що за 6 місяців від початку широкомасшабного вторгнення, російські кіберінструменти в інформаційному просторі були безвідповідальними і невибірковими. А фейки відразу стростовувались розвідкою. Крім того, плани кремля щодо знищення цифрової інфраструктури України також провалились.

«Наразі президент путін повністю програв інформаційну війну в Україні та на Заході. Хоча це привід для святкування, ми не повинні недооцінювати те, як російська дезінформація розігрується в інших частинах світу», – сказав глава британської спецслужби.

За слова Джеремі Флемінга, росія використовує в Україні ті ж самі підходи, що раніше у Сирії та на Балканах, і дезінформація посідає важливе місце у російській воєнній стратегії.

Він додав, що за місяць до нападу на Україну російська військова розвідка розгорнула шкідливе програмне забезпечення WhisperGate, аби знищити та зіпсувати українські урядові системи. Крім того, така кібератака поширилась на сусідні країни і завдала їм шкоди. Однак, ці проблеми вдалось швидко вирішити.

Джеремі Флемінг підкреслив, що плани росії у кібервійні провалилися ще й тому, що Україна є «надзвичайно ефективним кіберзахисником», адже з моменту анексії Криму в 2014 році старанно розбудовувала «.цифрову фортецю». Відтак британська розвідка вжила усі необхідні заходи, щоб протистояти російським фейками, аби вони не змогли зменшити міжнародне обурення діями рф.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *