ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський закликає ЄС не видавати віз для громадян держави-терориста

Андрій Котенський

|

Візові обмеження для громадян РФ справедливі, і всі захисники європейських цінностей мають на них наполягати. До цього під час вечірнього звернення закликав Президент України Володимир Зеленський.

Президент України нагадав, що після всього, що окупанти наробили в Україні, може бути лише одне ставлення до Росії – як до держави-терориста. І, до речі, саме з цього погляду він закликав ЄС визначатися зі ставленням до громадян росії, аби заборонити їм видачу віз.

«Я дякую Чехії, державам Балтії та іншим країнам, які винесли на офіційний рівень дискусії у Європі питання про візи для громадян держави-терориста. Звичайно, ми всі розуміємо: є люди, які справді потребують захисту, яких переслідують у росії, навіть можуть убити, а отже, вони мають отримати допомогу цивілізованого світу. Це відомі юридичні механізми – через біженство, через прохання про притулок, через інші можливості допомогти й підтримати. Але ж це для тих, хто бореться, для тих, кого переслідують. І це не має стосуватися відпочинку громадян росії у Європі, туризму, розваг, бізнесових справ. Працювати на державу-терориста не можна», – заявив Володимир Зеленський.

Він просить запровадити санкції проти росіян, аби мати гарантії, що російські вбивці й посібники державного терору не користуватимуться шенгеном.

«Не можна руйнувати саму ідею Європи, наші спільні європейські цінності, тобто не можна перетворювати Європу на супермаркет, у якому неважливо, хто заходить – головне, щоб людина просто розплатилася за товари. Тому візові обмеження для громадян російської федерації справедливі, і всі захисники європейських цінностей мають на них наполягати», – наголосив Президент України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *