ОСТАННІ НОВИНИ

В Офісі президента назвали втрати серед українських військових

Анастасія Диняк

|

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розповів, що втрати України зменшилися втричі в порівнянні з початком червня. Про це пише BBC.

Так, за словами Подоляка, щоденні втрати серед українських військових зменшилися у три рази в порівнянні з початком червня, коли вони сягали до 200 бійців за добу.

«Я думаю, що цифри десь зменшилися у 2,5-3 рази від тієї цифри. Я думаю, що десь 30-50 осіб. Але, знову ж таки, нам говорити про це не зовсім коректно», – зазначив він.

Подоляк також пояснив, що раніше Україна втрачала більшу кількість захисників через перехід на другий етап війни.

«Починалася велика артилерійська позиційна війна, коли наші позиції буквально засипали снарядами різних калібрів, і це, безумовно, збільшувало кількість наших втрат», – йдеться в повідомленні.

Наразі ж кількість загиблих військових зменшилася, бо по логістичних центрах окупантів ефективно працюють українські РСЗВ, а в російській армії йде передислокація о всій лінії фронту. Окрім того, українські військові вже пристосувалися до тактики ворога, тому їхні атаки і оборона більш ефективні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *